Blog

Hudba pro relaxaci, uvolnění, hluboké pozitivní působení na každou buňku těla, nastartování ozdravných procesů v nás. Vibrace hudby dokáže s naším tělem divy. Některá nás uklidní, jiná naplní energií. Jak poznat tu pravou?

Naučit se anglicky je dnes nezbytné. Je výhodné využít předškolní věk, kdy dítě jazyky z prostředí "nasává" - tedy učí se je zcela přirozeně a naučí se jakýkoli jazyk, kterému je vystaveno. Ve výuce nám pomůže 10 následujících tipů:

Bubnování rozvíjí spolupráci, kreativitu, schopnost improvizace, hudební vnímání, rytmus, hrubou motoriku, předmatematické a matematické dovednosti. Děti se učí být aktivní součástí skupiny, respektovat pravidla, individuálně se projevovat. Je skvělou prevencí agresivity, vybíjí stresující zážitky. Má prokazatelný pozitivní účinek na fyzické i...

Angličtina je klíčem ke světu. Je celoplanetárním jazykem. Otvírá mnohé možnosti, její znalost je nezbytná. Jde ji dítě naučit a nepřetížit ho? Od narození do 6 let probíhá tzv. senzitivní fáze na osvojování jazyka. Dítě se naučí jakýkoli jazyk, kterému je vystaveno. Nemusí vynakládat zvláštní úsilí. Prostě jej "nasaje jako houba". Nejsilnější je...

Moderní škol(k)y mají nepřeberné možnosti realizovat vzdělávání různými způsoby, v souladu s různými přesvědčeními a mohou opravdu inovovat a stát se PARTNERY RODINY ve výchově dětí. To je skvělá příležitost. Zejména v soukromém školství vzniká jedna alternativní a inovativní škol(k)a za druhou.
Je zde ale jedno velké riziko, nazvu ho "proklientský...

Moje dítě je DYSLEKTIK. Opravdu nerado čte. Pro jazykovědce, který se od mala šťourá v knihách a baví se studiem starověkých jazyků pohroma. JENOMŽE TO POHROMA NENÍ. Je to ta nejúžasnější příležitost! "Mami, uklidni se. Ty bys pořád něco četla a studovala. O tom to přece není."

Dítě je přirozenou součástí našeho života. Je pozorovatelem, který má stát na jeho okraji a učit se z našich smysluplných činností, jak dělat věci a jak žít. Neznamená to, že bychom ho měli zanedbávat a nemělo by cítit, že je přijímané a milované. Znamená to, že by se náš život neměl točit jen kolem něj jako středobodu a všechny...

Zpívání je přírodní antidepresivum bez vedlejších účinků. Zpívejte si. Zpívejte dětem. Zpívejte v každém věku. Zpívání vám dává možnost prožívat a předávat emoce ojedinělým způsobem, možnost zažít vzájemné spojení. Zpívání výrazně pozitivně ovlivňuje vaše zdraví.

Přijímám sebe sama. Vnímám klid a lásku hluboko v sobě. Starám se o své tělo. Vytvářím si vědomě svůj život. Dělám věci, které mě naplňují. Klíč ke zdraví máme každý sám v sobě. Je v meditaci. Je v lásce. Je ve vědomém prožívání. A v souladu se zákony přírody.

Milióny lidských nohou ohladily za tisíce let existence bílý mramor dlažby. Síla upřímných modliteb aramejských, asyrských, babylonských, perských, římských, byzantských i islámských vibruje všude kolem. Pískání a třepot křídel všudypřítomných rorýsů zní ozvěnou 100 kilometrů vzdáleného moře a jeho slaná vůně naplňuje vzduch.

Adaptace ve školce bývá první velkou adaptací v životě. Její průběh je zásadní a ovlivňuje další adaptace. Jako předškolní pedagog jsem provázela adaptací stovky dětí a rodičů. Zde je 10 TIPŮ, jak ji zvládnout.

Začíná školní rok a my rodiče tak trochu povinně přemítáme o tom, které kroužky pro svého nadaného potomka vybrat. Abychom neopomněli rozvíjet některý z jeho talentů. Abychom zvolili správně a dítě bylo připravené jít životem od úspěchu k úspěchu... Zároveň nás trochu děsí, že místo rodičem budeme taxikářem dítěte...